sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Maailmankuvan muutos

Paratiisi on kiva tulevaisuudenkuva, mutta se on niin paljon valoisampi kuin mihin olemme tottuneet, että moni jää pyörälle päästään siinä, mikä noista aika helpoista perusteluista oli uutta asiaa ja mihin vanhat tutut totuudet katosivat.
Miksi löysin jotakin uutta? Osin sattuman kauppaa ja osin siksi, että olen suomalainen ja nainen, jolloin suomalaisen kulttuurin ja naisten perimäviisauden näkökulmat ovat minulle tuttuja. Isälläni oli biologinen ihmiskäsitys ja luonnontieteen mukainen kokonaiskuva maailmasta. Ne tarjosivat kielen, jolla suomalaiset ja naisten kulttuurilliset ymmärryksen palaset saattaa kommunikoida laajalle yleisölle eri maihin ja pukea niin palikkamalliseen muotoon, että tietokoneillekin ne vboi ohjelmoida. Suomalainen kulttuuri tarjosi järkiperusteisen moraalin, joka pohjaa yksilöiden ja ryhmien itsekkyyteen sekä kokonaiskuvalliseen järkeen. Naisten kulttuuri taas ymmärtää tunteidenmukaisuuden suuren arvon elämässä ja maailmassa pärjäämisen kannalta.
Lapsuudenkotini oli opiskeluhenkinen mutta jätti monta taitoa puutteellisiksi, joten kiinnostuin taitojen, lahjojen ja ajattelukyvyn oppimisesta sekä kommunikaatio- ja opetustaidoista, joilla löydetyistä mahdollisuuksista voi tehdä teitä kansojen kulkea.
Elämänviisaudesta olen aina ollut harrastunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti