lauantai 20. heinäkuuta 2013

Puhetavasta

Paratiisikäsitykseni on jotakin sellaista kuin täysi tunteidenmukaisuus ja hyvä moraali sekä terveet luonnolliset elämäntavat ja maailma tervehenkisesti hyvällä tolalla. Nämä ovat käsitykseni siitä, miten haluan elämäni elää. Mutta ne yleensä herättävät vastareaktion, joka on kova rationaalisuus - ikään kuin tunteet olisivat höttöpuppua eivätkä toimintakykyä ylläpitävien tarpeiden täyttämisessä auttavia. Niinpä olen tottunut ajattelemaan positiivisista asioista kuin joutuisin juttelemaan tuon vastakkaisen näkökulman kanssa ja perustelemaan näkemykseni sille. Olen lukemattomat kerrat näkemykseni tarkistanut ´ja aina päätynyt siihen, että täysi tunteidenmukaisuus on paras vaihtoehto, mutta tunteidenmukaisuus tarvitsee avukseen kokonaiskuvan siitä, mitä tuntee mistäkin ja miten maailman asiat liittyvät yhteen, mikä aiheuttaa mitäkin. Ajattelukykyä parantavia ohjeita blogissani Pikakoulu
http://pikakoulu.blogspot.fi/2011/11/ajattelukurssi.html sekä toisessa älykkyysaiheisessa blogissani (engl.) ja sadoittain älyä ja taitoja parantavia ohjeita (enimmäkseen äänettömiä tekstivideoita) soittolistoilla videokanavallani http://www.youtube.com/khtervola . Noiden avulla voi oppia paljon vähällä vaivalla.
Mutta paratiisiteoriakirjani on siis kovan rationaalisuuden näkökulmasta, puheenvuoro vcastustajille. Sen tyylissä on vaikutteita tietokoneohjelmointiin tarvittavasta jäsennystavasta, jottei olisi syntynyt tarvetta kirjoittaa erikseen toista kirjaa tietokoneohjelmointia varten (tietokoneille kannattavuusperusteinen moraali) ja keskustella siitä, miten nämä erityyliset kirjat suhtautuvat toisiinsa.

Moni epäilee tunteita ja paratiisin mahdollisuutta. Siksi on parempi mainita kannattavuusperusteinen moraali, johon eurooppalainen elintaso ja yhteiskuntien toimivuus perustuu.
Osa on motivoitunut hyvään elämään ja hauskanpitoon, kun vain saa siihen tekosyyn. Siksi ehkä kelpaa se, että paratiisiteoriakirjani on ihan objektiivinen kyllä, kokeilemisen arvoinen. Lisää tilaa tunteidenmukaiseen elämään tuovat tämän blogin linkkilistan nettisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti