lauantai 5. syyskuuta 2015

Koiran kanssa miettyä täyden tunteidenmukaisuuden mahdollisuudesta

Vaapukka: - Jos koiraa masentaa, niin ei mikään tai se, että täytyisi olla täysin tunteidenmukainen maailma, jossa olisi onnellista elää, eikä vain ole. Kuinka se korjata?
Tunteidenmukainen kuin ritari ja neito tapaisivat toisensa linnanpihalla, molemmilla vaiun hyvä olla. Mutta niin positiivisten tunteidemukainen kaikessa kaikilla elämänalueilla koko ajan.

Minä: Jollei olisi sääntöjä siitä, mietn olla sosiaalinen, olisi vain linnanneiudon ja ritarin mieltymys tekemisissä olemiseen, vaihteluun, yhteiseen puuhailuun ja "Elä ja anna toisten elää!"-ohje arkijärkisenä versiona, eikä sosiaologin tai miesroolin tms antamia sääntöjä siitä, miten elää. Ja olisi muutkin ihmissuhteet niin, koko elämän ja yhteisön elämän kirjo.

Vaaåukka: - Tarvittaisiin myös tunteidenmukaisuus tekemisissä. Se olisi kuin metsänbeläin kaivaisi koloa tai jahtaisi häntäänsä.

Minä: Tunteet näyttävät tietä hyviin tekemisentapoihin, kuin ontuva versus onnellisesti astuva, kuin taitava versus rävelö, kuin hyväntahtoinen elämänviisas versus toraileva epäviisas, kuin Haaveammattiin-blogini lahjaohjeessa, kuin workandfreetime.blogspot.fi blogini vapaa-ajan tunteidenmukaisuuden hyöty tekemisille, kuin vaistoluontomme tuoma tavoitteiden, mielekkyyden, moraalin ja tunteiden sekä tehon ja laadun yhteys. Ja luonnostaan soljuva rytmi tekemisestä toiseen, tilanteesta ja ajanhetkestä toiseen, aistimuksista toisiin, liikkestä toisiin.

Mites tuossa sitten tekemisten mielekkyydet? Tämän blogin kirjoitus "Paratiisissa on käärme" kertoo kannattavuusperusteisesta moraalista, siis mm siitä, mistä tekijöistä riippuu se, mikä osapuoli on vahvin, rakenteiden vahvuudesta siis ja kokoniaslinjauksen mielekkyydestä, sen laadusta. "Elä ja anna toisten elää" on hyvä ohje yhteiskunnan taslla ja kansainvälisissä suhteissa. Se tuo sekä rauhaa ja kukoistusta että usein myös asemaa ja vaikutusvaltaa, kun ratkaisuehdotukset sopivat hyvin kaikille osapuolille. Kannattavuusperusteinen moraali kertoo myös työelämän mielekkyyksistä ja Haaveammattiin-blogini pyrkii huojentamaan yksilön osaa. opisuomalaisuus.blogspot.fi blogini ajattelukurssi tuo tervettä järkeä ja auttaa siten sovittamaan erilaisten ihmisten ja tahojen näkemykset yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti