torstai 12. maaliskuuta 2015

Tunteet ohjaavat oikein maailmassa

Terveet elämäntavat ovat vahvin valinta kovassa maailmassa. Jos vaistoluontomme sanoo jonkin asian tärkeäksi, ja ymmärrys on vaistoluontomme osa, niin tunteemme kertovat, onko se elämässämme hyvällä tolalla vai huonosti. Niin tunteet ohjaavta meitä oikein maailmassa.

(Tunteet ovat oikeassa, jollei niitä perusta valheisiin taiu harhaluuloihin. Meillä voi olla etäisempiä ja läheisempiä tavoitteita, joihin kaikkiin liittyy tunteita. Halu olettaa jokin asia todeksi voi olla halua virittäytyä perspektiiviin, joka tekee tuon tapaiset asiat paljon helpommiksi ja todennäköisemmiksi. Mutta se voi myös olla sitä, että yritämme epärealistisesti haaveillakin vain nykyisin mahdollisista asioista sen sijaan, että mukavat epätodet väitteet luokittelisimme mukaviksi tavoitteiksi tai joksikin tavoitteenomaisella suunnalla olevaksi, jolle ehkä pitäisi etsiä realistisempi, onnistuneempi muotoilu.)

Tunteita voi olla monesta asiasta ja asian puolesta yhtä aikaa. Kokonaiskuva siitä, mitä tuntee mistäkin ja millainen maailma on, tekee tunteiden seuraamisesta ihan rationaalista, kun tunne yhdistyy asiantilaan, joka on joko tavoiteltava tai kartettava, ja toiminnan relaitisuus tekee käytännön tpteutuksesta järkevää.

Tunteiden seuraaminen usein parantaa kapasiteettia ja voi luoda uusia hyvin toimivia reittejä sinne, missä ei-tunteenomaisesti tarkastellessa niitä ei olisi ollut. Lue enemmän englanniksi http://workandfreetime.blogspot.fi ja katso myös linkillä oleva e-kirja tunteiden roolista työtehossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti