tiistai 17. maaliskuuta 2015

Tämä paratiisiteoria on suojaukseksi maailman kovuutta vastaan

Tämä paratiisiteoria on siis kannattavuusajattelun näkemys, että terveet elämäntavat ja maailma terveellä tolalla, täysi tunteidenmukaisuus terveiden elämäntapojen osana, on kannattavin vaihtoehto kovassa maailmassa ja samalla paratiisi elämäntapana.
Jos siis maailma on kova, tämä näkemys voi tuoda tilaa tunteille, hyvälle elämälle ja moraalille, suorastaan paratiisille, ja niin paremman elämän, vaikka maailma on edelleen kova. Tämä paratiisiteoria on siis tuntevan, moraalisen, tulevaisuudesta huolta kantavan jne. ihmisen suojaksi.

Sen sijaan, jos maailma ei ole niin kova, niin yleensä voi itse valita, miten elää, ja sekin voi olla jotain paratiisin suunnalta elämän onnen kannalta, jotakin, mikä tuntuu oikealta, mutta mitä ei kenties osa selittää ja perustella jokaiselle.

Jos siis kuumissa maissa on hyvä elää laiskasti, niin voihan sen yhdistää siihen, että kylmissä maissa on hyvä elää tervehenkisen toimeliaasti.
Ja jos sitten moderni maailma pakottaa töihin viilennetyissä sisätiloissa, niin kenties siihen voi hyvää elämää tuoda kylmien seutujen perinteinen näkemys siitä, miten viileässä elää hyvää elämää.

Työelämää varten lue etenkin blogi http://workandfreetime.blogspot.fi kirjoineen, tai lueta pomolla ja vaimolla yms. Luonnollisesta motivaatiopohjasta yhteiskunnalliselta kannalta työelämässä ja muuten lue http://healthilymoral.blogspot.fi/2011/08/world-is-of-love.html .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti