perjantai 20. syyskuuta 2013

Miten tunteidenmukaisuudet saa toimimaan

* Positiivisten tunteiden mukaisuudet (ja negatiivisten tunteiden aiheuttajien välttämisen) saa toimimaan käytännössä elämässään, kun käyttää avaraa kokonaiskuvaa, jossa on näkyvissä tunteet muissakin asioissa, ja seuraa niitä kaikkia yhtä aikaa tunteiden ja maailmankuvan antamin painotuksin ja syy-yhteyksin.

* Onnistumiset herättävät positiivisia tunteita ja epäonnistumiset negatiivisia. Kun valitset asioita ja tekemisentapoja, jotka herättävät sinussa positiivisia tunteita, tulet valinneeksi elämässä onnistumisiin vieviä reittejä.
Ota huomioon, että sama asia voi herättää monia tunteita. Nämä liittyvät siihen, mitä kaikkea nuo asiat merkitsevät elämässä ja maailmassa. Ne siis tyypillisesti liittyvät eri kokonaisuuksiin tai ainakin kokonaisuuksien eri puoliin.
Tunne pyrkii vaalimaan jonkin kokonaisuuden terveyttä auttamalla sinua vastaamaan tuon kokonaisuuden tarpeisiin. Tunne sanoo: "Tämä asia on tärkeä maailmassa, tärkeä sinun vaalia käytännössä elämässäsi." Tunteeseen voit liittää objektiivisen ymmärryksesi noista asioista joista tunnet, noiden asioiden vaalimisen tärkeydestä maailmassa ja elämässäsi. Näin voit saada myös objektiivisen ymmärryksesi vaalimaan niitä asioita, joista tunnet vahvasti, joiden tunnet olevan tärkeitä huolehtia maailmassa ja elämässäsi.

* Käytä kokonaiskuvaa yhteisöstä ja maailmasta toimiessasi, niin "Elä ja anna toistenb elää!"-periaatteella saat kaikki sopimaan sopuisasti yhteen.

* Tunteidensa kiehtomina pitävistä aiheista oppii helpommin taitoja, koska niihin keskittyy uppoutuen ja huomaa siksi enemmän ja sovittuu tekemisentavaltaan juuri noiden elämänalojen vaateisiin.
Ks. taitojen oppimisesta Haaveammattiin-blogini kaksi ensimmäistä kirjoitelmaa http://nopeaoppisuus.blogspot.fi
Samasta syystä kehityt iän myötä suurimpiin haaveisiisi päin.

* Teknologian, kannattavuuden ym. maailmankuvan avulla tunteiden kanssa yhteensovitettavan osalta katso tämä blogin alkupään tekstit ja linkit: paratiisiteoriani ja tunteet ja moraali tietokoneillekin. Uhkakuvien torjumisesta kirjassani "2013: Paradise like era" ja tämän blogin kirjoitus "Paratiisissa on käärme..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti