tiistai 9. toukokuuta 2017

Mielitekemisestä ammatiksi

Sivistys tarjoaa monien parhaimpana pitämiä ratkaisuja yleiniksi käytännöiksi. Kuten vaikka jos ihmiset viihtyvät parhaiten ja voivat hyvin, kun heillä on jotakin mielekästä tekemistä, itselleen sopivan tyyppistä. Jos sitten teet tuota mielelläsi, niin mitä jos tekisit sitä ja saisit siitä vielä rahaa, mitä jos se olisi sinun ammattisi? Sivistys tarjoaa ihmisille ammatinvalinnan mahdollisuuden, saa valita itselleen mieluisen työn, jos sen hyvin huolehtii. Useimpien työtehtävien tyyppistä tekemistä on monenlaisissa ammateissa, joten työnäkymät eivät ole aivan niin harvojen työpaikkojen varassa kuin luulisi, mutta eri työpaikoissa on toki eri vetovoimatekijät ja hankaluudet, jotka erityyppiset ihmiset ylittävät vaivatta. Lisäksi erot paikkakuntien välillä tuovat variaatiota, samoin erot ihmistyyppien rytmien ja mielipuuhien välillä.
Lahjojen ja taitojen oppimisesta haaveammattiinsa olen kirjoittanut blogini http://nopeaoppisuus.blogspot.fi alussa. Työvoimatoimistot Suomessa tarjoavat tietoa myös koulutuksista ja työssä oppimisesta.
Moni yrittää etsiä itselleen sopivaa hyvää elämää. Moni hyvä ratkaisu sopii monelle, jos se on kyllin viisaasti mietityssä muodossa esitetty. Siksi sivistyneen kulttuurin valtavirrasta löytyy usein myös itselle sopivia hyvän elämän lokeroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti