maanantai 14. marraskuuta 2016

Muuttovoitto, murhat ja kulttuurivaikute

Savonlinnassa asuessani olen saanut vaikutelman kuin täällä olisi paljon murhia: paljon murhia lähiympäristössä ja samntyylisten piirteiden vuoksi ihmiset kai muuallakin paljon murhaavia. Niin suuri murhamäärä merkitsee, että Savonlinna olis suuren muuttovoiton alue. Se merkitsee, että ihmiset pitävät elämästä täällä: sitä kai se merkitsee, kun on matkailupaikkakunta: mahdollisimman monelle sopiva, esim. siksi että joissakin asioissa viihtyvyys tehdään rimanalitusta muistuttavasti ruuan avulla ja toisissa suuren taidon, jonka vuoksi mieluusti matkustaa. Olisi siis taitoja ja piirteitä paikkakunnalla, joita muualla kovasti kaivataan. Esim. sen verran että tilattaisiin lehti: tässä tapauksessa kai Savonlinnan tunnusomainen paikallislehti Itä-Savo esim. viikonlopputilauksena tms jollei joka päiväksi halua tai lehtikantoa ole kauemmas.
Oma paratiisiteoriani voisi kai myös houkutella matkustamaan, jos luulee paratiisteorian liittyvän Savonlinnaan, mutta sehän on vain teoria, perustelut sille, miksi terveet ikiaikaiset elämäntavat olsivat kannattavimmat yhä edelleen modernissa maailmassa. Paratiisiteoria on siltä ajalta, kun asuin Helsingissä, mistä olen syntyisin. Se on siis helsinkiläinen tai pääkaupunkiseutulainen ja mm vihreä sekä aika akateeminen, filosofian alaa kai olisi. Sen sijaan se ei ole mikään erityinen paratiisirakennelma, vaan tuki kauniille linjauksille ylipäätään. Myös ulkomailla. Suomessa on monelle vaikeaa ilmasto eikä mikään estä ulkomailla satsaamasta tähän paratiisimalliin ulkomaisten taitojen varassa ja vain osin jotakin suomalaisuudesta oppien. http://Finnishskills.blogspot.fi tai http://opisuomalaisuus.blogspot.fi . Paratiisiteoriani on suojaukseksi maailman kovuutta vastaan, se ei siis ole tarkka paratiisimalli.

Jos Itä-Savo-lehti aiheuttaa murhia muuallakin, niin kenties siksi, että niin moni haluaisi moisen ilmapiirin naapurustoonsa, eli isokin plakaatti Itä-Savo-lehden mainoksena pihalla portinpielessä voisi olla aiheellinen, jos saa ihmiset tutustumaan Itä-Savoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti