maanantai 5. syyskuuta 2016

Oma panos tärkeä

Laskin tässä joskus, että jos jo Suomessa on muutama telkkukanava ja niillä asiaohjelmia päivittäin ym viihdettä, jonka tekoon jotenkin osallistua, niin että telkkuun asti voisi halutessaan päästä muutama kymmentä tavallista ihmistä päivässä tai enemmänkin, usein työnsä tai harrastuksensa myötä. Niin tekisikö se sitten ainakin 10 000 vuodessa tai kymmeniätuhansia. Ja ehkä vaikka kolmin- tai viisinkertainen joukkotavallisia suomalaisia olisi suunnilleen sitä tasoa, ei vain tällä kertaa ollut telkussa.
Mites sitten jos lukee jotakin tekstiä aiheesta, josta on kiinnostunut, niin sattumalta lukee mahdollisimman samankaltaisena pidetyustä maasta, vaikkapa ruotsalaista tekstiä, niin eivätkö monet termit ja arvot ole erilaiset, mikäkielii, että näkövinkkeli on erilainen, ja alue, josta ollaan kiinnostuneita on ihan eri. Eli jos olit Suomessa tänä vuonna jossakin aiheessa noita eteviä, niin ehkeivät muut maat kilpaile kanssasi vaan ovat ikään kuin eri sarjassa, eri kysymyksistä kiinnostuneita. Eli ehkä nuo kaikki olivat "maailman parhaita" niissä asioissa, joita harrastivat koska eivät muut olleet kiinnostuneita juuri samasta laajemmassa maailmassa.
Eli jos sinulla on jokin panos, etenkin jos se on omia vahvuuksia, niin kai sillä on väliä, jopa koko maailman kannalta. Ehkei koko maailmassa kukaan muu osaa samaa. Panoksesi on uskomattoman arvokas! Paitsi että kyllä tarvitaan lisäksi vielä monen muunkin panokset paremman maailman eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti