keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Maailmanrauha

Oikeastaan on niin, että suomalaisten taidot, suomalainen kulttuuri luo tien kestävään pysyvään maailmanrauhaan. Hyvin pitkälle pääsee jo ohjeella "Elä ja anna toisten elää!", ks. http://opisuomalaisuus.blogspot.fi ja http://Finnishskills.blogspot.fi , etenkin kun sen yhdistää kokonaiskuvalliseen terveeseen järkeen ja järkiperusteiseen moraaliin, ks. samat blogit.

Terve maailma on ideaali, joka on kaikille hyödyllinen ja jossa on paikkansa yksittäisten tahojen tarpeille ja vahvuuksille.

http://paratiisiteoria.blogspot.fi/2015/05/kaikki-linjaukset-yhteen-sovitettuina.html
http://pikakoulu.blogspot.fi/2015/05/eri-lahestymistapojen-kokoaminen-yhteen.html
Jos on maailmanrauha tavoitteena, niin eui sitä saavuteta seisomalla tumput suorina ja antamalla pahan painaa muut lyttyyn. Tarvitaan tervehenkistä oikeudenmukaisuuden ja yhteisen edun, esim. tulevaisuuden elämän,mhadollisuuksien ja terveen elinympäristön puolustamista, tarpeen tullen voimakeinoin. Mutta se on hiukan eri asia kuin sota, koska sen oikeat tavoitteet ovat toiset. Se ei ole pienten ryhmien myttyyntyneisyyden tuotosta vaan kokonaisuuden suorimista paremmalle tolalle mahdollisimman viisaastija tervehenkisesti. Se on siis kestävän maailmanrauhan osa eikä sen vastavoima. Asiat pysyvät tervehenkisemmällä tolalla, kun osapuolet ovat varsin suvereeneja ja puolustautumaan kykeneviä mutteivät piittaamattomia kokonaisuuden edusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti