torstai 15. lokakuuta 2015

Tunteidenmukaisuudesta käytännössä

Yleensä sellaiset asiat, mitkä itse ymmärtää elämässä voimaannuttaviksi, hyväksyvät muutkin sinulta, kunhan et edellytä, että he myös ymmärtäisivät niitä kovinkaan paljoa.
Kommunikaatiossa on toisten vaikea ymmärtää kokemuksellisen kielen juttuja, joista heillä itse ei ole samanlaisessa muodossa kokemusta, siis esim. tunneilmaisua. Parempi silloin on palata parikymmentä vuotta nuoremman tai minkä ikäisen onkaan, perspektiiviin ja kommunikaatiotapaan niin taitoerot saavat paremmin tilaa.
Käytännössä tilaa tunteidenmukaisuudelle tuo vapaus, jota eniten tuo "Elä ja anna toisten elää"-ohje, josta enemmän blogissani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2013/11/ela-ja-anna-toisten-elaa.html . Lisäksi hyvin sujuvat ihmissuhteet, joissa erilaiset tekemisesi rinnastuvat toisten omiin tekemisiin, tekevät tekemisesi luonnollisiksi osiksi elämää ja kai myös luonnollisiksi tukea World is of love (a mechanical model) http://healthilymoral.blogspot.fi/2011/08/world-is-of-love.html .
Tunteva tyyli, jos se on samaan aikaan vahva ja toimiva sekä kunnollista asiakeskustelua häiritsemätön, tulee kai hyväksytyksi helpommin. On olennaista tajuta, että joillekin sosiaaliset vaikutelmat, äänensävyt yms ovat mömmöä, josta ei ota selvää millään, vaan jonka he kokevat häiritsevän asiakommunikaatiota olennaisesti ja näin, vaikka he itse periaatteessa kannattaisivat tunteille tilaa elämässä.
Huomioonottamisen tarpeista kannattaisi ehkä lukea tämä http://yksinaisille.blogspot.fi/2013/09/huomioonottavaisuudesta.html .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti