sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Paratiisi monelta pohjalta, etenkin tavalliselta eurooppalaiselta

Tämä paratiisiteotia eli näkemys, että terveet elämäntavat ja maailma terveellä tolalla, tunteidenmukaisuus ihmisluonnon osana täyden terveyden osa, on siis perusteltu kovin monelta kannalta, mutta ennekaikkea tavalliselta eurooppalaiselta pohjalta.
Suomenkielinen suomalainen kulttuuri on se, minkä pohjalta olen näkemykseni rakentanut, lisänä kouluoppi ja naisten elämänviisaus. Eli jos jotakin jää käytännössä puuttumaan, niin kai ainakin suomenkielisen suomalaisen kulttuurin tavallisia viisauksia. Niitä olisi siis hyvä opetella, jos tämä teoria yksinään ei riitä tai jos haluaa järkiperäisen hyväntahtoisen kulttuurin viisautta tämän paratiisilinjauksen tueksi.
Moni kaunis linjaus, kuten vaikka kristinusko ja buddhalaisuus, sekä taide, tuntuu usein kurkottavan samalle suunnalle, mutta kauniimpaan pyrkien. Toisaalta suomenkielisen suomalaisen kulttuurin näkemys siitä, miten pitäisi elää, voi olla vielä kauniimpi, mutta jää koulujärjellä perustelluksi, kun taas uskonnot ja taiteet tarjoavat ekstraosaamista tavallisen osaamisen luoman perustan lisäksi eivätkä yksinään ole koko tie.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti