maanantai 16. helmikuuta 2015

Epäilijöille selittämisestä

Jos paratiisi vaikuttaa liian utopistiselta, valheelta vain, voisi varmaankin sanoa, että terveet elämäntavat kannattavat myös modernissa maailmassa, ja lisätä, että maailma terveellä tolalla niin kuin terve järki sanoo, kannattaa myös, siksi kun järki sanoo, että jokin on hyvä, se tarkoittaa, että hyvä johonkin, usein moneenkin, ja siis kannattava niihin, ja niin järkiperustelut kääntyvät kannattavuusåerusteluiksi.
Koska tiede käsittelee pitkälti, lukuja, karttoja, tilastoja ja rakenteita ja nuo ovat sellaista, mitä jo nykytietokoneille voidaan opettaa, voivat tulevaisuudentietokoneet varmaankin osata luonnontieteiden verran ajattelun piirin asioita ja siis myös evoluutioteoriaa ja biologista ihmiskuvaa, jotka näkevät ihmisen piirteet, siis myös tunteet, evoluution luomina ja siksi hyödyllisinä selviytymisen ja maailmassa pärjäämisen kannalta. Eli siis terveet elämäntavat täydesti, tunteineen kaikkineen, olisivat tulevaisuudentietokoneidenkin ja tietokoneiden tuomista ajattelutavoista kiinnostuneiden ihmisten ymmärrettävissä/osattavissa ja tunteidenmukainen moraalinen maailman terveyttä vaaliva elämä niin mahdollinen modernissa maailmassa. Käyttömukavuus- ja ympäristöystävällisyysominaisuudet lisääntyvät tietokoneita edelleen kehitettäessä ja ratkaisevat ristiriidan luonnon ja teknologian vaatimusten väliltä.
Tämä paratiisiteoria ei ole tie paratiisiin vaan vain näkemys, että terveet elämäntavat ja maailma terveellä tolalla ovat niin hyödyllinen valinta, että näyttävät mahdolliselta maailman tulevaisuuden kehityssuunnalta, joltakin, mihin jo nykyisin satsata paljon, esim. työtehon ja yhteiskunnan taloudellisesti ja sotilaallisesti edullisen järjestäytymisen kannalta kannattavin linjaus teoreettisesti katsoen, ja kai perimätiedonkin pohjalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti