Terve maailma ja terveet elämäntavat ovat tieteellisen maailmankuvan perusjuttuja. Ne ovat varsin yleisellä tasolla ja siksi laaja-alaisia, samoin kuin kannattavuuskysymykset tällä tavoin tarkasteltuina. Siksi nämä voivat olla suuria alueita koskevia kysymyksiä.
Kannattavuusnäkemys, tietokoneiden kehitys ja ehkä järjen näkökulma arvoihin, moraaliin ja parhaaseen elämäntapaan ovat objektiivisen ajattelun mittapuulla suuria kysymyksiä, ihmiskunnan tulevaisuuteen vaikuttavia.
Ihmiskunnan tulevaisuudennäkymät ovat olleet synkät, kun teknologisoituminen tuo uhkia ja ihmisen elämäntavat etääntyvät terveestä luonnollisesta ja siitä, mikä toisi onnen. Tulevaisuudenparatiisin mahdollisuus kääntää näkymät positiivisiksi. Taas saa olla tunteva, taas sydämen ääni ohjaa oikein kovassa maailmassa, jos vain ymmärrys, sosiaalinen silmä, elämänviisaus jne. on kyllin hyvä. Synkät tulevaisuudennäkyvmät painavat taakkana harteilla, kun taas valoisat uovat tilaa olla oma itsensä, elää kevein mielin.
Jossakin Aasiassa kai on näkemys syklisestä aikakäsityksestä: alussa oli paratiisi pitkään, sitten se meni rikki aika nopeasti saatiin korjatuksi nopeasti ja taas oli paratiisi pitkään, ainakin tuhansia vuosia, kunnes kenties joskus samantapainen kehityskulku toistui, jne.
Elämäntapojen etääntyessä luonnollisesta meni alkuperäisen elämäntavan eheys rikki ja elinolot huononivat. Tulevaisuudenparatiisin kannattavuus tuo mahdollisuuden korjata elämäntavat luonnollisiksi eheiksi onnellisiksi. Kenties syklinen aikakäsitys näin voisi pitää paikkansa?
Terveet elämäntavat ja maailma terveellä tolalla, täysi tunteudenmukaisuus terveiden elämäntapojen ja täyden ymmärryksen osana. Nämä evoluutioteorian mukaan vahvin vaihtoehto kovassa maailmassa. Nyt teknologian käyttömukavuus- ja ympäristöystävällisyysominaisuuksien myötä vähitellen taas mahdolliset, toisin kuin teollistumisen ja kaupungistumisen alkuaikoina. * Paratiisiteoriakirjani http://2013paradise.blogspot.com/2017/08/basics-of-my-paradise-theory.html
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti