maanantai 23. toukokuuta 2016

Onnellisuuden taidosta

Olen kirjoitellut Suomen vuodenajoista http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html ja kääntänyt tekstin myös englanniksi, ja teksti alkaa nyt olla valmis, kesä-heinäkuuhun vain ehkä jotakin lisään, mutta on niistäkin jo pitkästi.

Kun kirjoitin täyden tunteidenmukaisuuden mahdollisuudesta arjessa, en tarkoittanut lösimistä tai mässäilyä tai kaupan täkyihin tarraamista vaan toimeliasta käytännön elämää, jossa arki huolehditaan ja mieliteot nostavat arkea ylemmäs sen sijaan, että lätsäyttäisivät sen alas lösimään ja murehtimaan. Täyt ovat jotakin, mitä kaipaamme arkeemme lisäksi, kuka mitenkin paljon, mutta ne eivät ole arjen korvike. Arjen huolehtiminen jossain tervehenkisessä muodossa tekee hyvää, siksihän arkea tarvitaan, kun sillä on monen tyhmän silmissä tuiki tärkeä tehtävä, vaikka joku muu huolehtisi nuo asiat nopeammin, niin silti toimeliaisuus ja asioiden saaminen kuntoon ovat mielekkäitä valintoja, samoin moraali, kokonaiskuvallinen terve järki, tervehenkisyys yms.

29.5.2016   Terveet elämäntavat, tervehenkisyys ja terveellä tavalla tekeminen tuovat paljon elämänlaatua ja pärjäävyyttä, haihduttavat ongelmia pois, saavat mm elämänkoemuksen soimaan: http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti