sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Perustaitotaso tarvitaan

En ole mikään koulun ystävä, mielestäni koulun asiat voisi opettaa nopeammin ja paremmin ja oppimääriä muuttaa paremmin nykyaikaan sopiviksi ja syvällisemmiksi, paremmin elämän tarpeita vastaaviksi eikä enää vain opettamaan sitä, mitä maalta kaupunkiin tehtaisiin töihin muutettaessa kai oli tärkeä oppia tieteistä jne. Se, että suurin piirtein samanlaista koulua on käyty usempi sukupolvi, tarkoittaa, että koulun näkökulmaa opitaan jo kotona, ei tulla yhtä ummikkona, ja siksi koulu voisi olla paljon lyhyempi ja harjaannuttaa myös muissa elämässä tarvittavissa taidoissa. http://pikakoulu.blogspot.fi
Toisaalta tarvitaan luku- ja kirjoitustaito, objektiivisen ajattelun kyky ja asiakeskustelun taito, tottumus tervejärkiseen näkökulmaan sosiaalisen kikkailun sijaan, sekä yleissivistys ja perustaitoja useammilta elämänalueilta, jotta omin päin voi jatkaa pidemmälle, jos haluaa tai tarvitsee myöhemmin niin tehdä. Eli oppivelvollisuus on tarpeen, etenkin perustaitojen osalta ja jonkinlaisen sivistyneen käytöksen eli moraalin ja yhteiskunnan toiminnan sekä terveiden elämämntapojen ymmärtämisen ja osaamisen taito.

Tämä paratiisiteoria perustuu osin järjen varaan ja yhteiskunnan yhteispelin, maailmankuvan tson mielekkyyksien, riittävän korkean taitotason varaan sekä sen varaan, että on totuttu mm. asiakeskusteluihin, asiakeskeisyyteen osana arkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti