lauantai 16. toukokuuta 2015

Kaikki linjaukset yhteen sovitettuina

"Hyvä" tarkoittaa yleensä hyvää johonkin tarkoitukseen, siis hyödyllisuuttä, tunteidenmukaisuutta tms. Silloin se on siis mielekäs valinta jonkin tietyn tason ymmärryksen mukaan tietyssä tilanteessa tiytylle ihmiselle tai joukolle. Tuo mielekkyys on ideaalisen hyvin onnistuneen valinnan tai laajemman elämäntavan mielekkyyden osa ja tuo ideaalinen elämäntapa tai sen osana oleva yksittäinen valinta olisi tämän paratiisiteorian mukaan täysin terveiden elämäntapojen osa.
Täysin terveiden elämäntapojen osina voitaisiin siis nähdä kaikki yksittäiset mielekkäät teot, valinnat, tavoitteet jne ainakin mielekkyytensä osalta, ja ideaalisen terve linjaus olisi näissäkin suhteissa paras.
Mutta tämä on minun kulttuurillisen taustani ja tietokoneille ohjelmoimisen ja kannattavuusajattelun tuoma sananvalinta. Muut kullttuurit voisivat puhua samasta mainiten jumalan luomistyön viisauden tai tunteet tuon parhaan ydinlinjauksen nimenä, sen piirteenä, sen ideana, tms. ehkä suurimman viisauden tais sivistyksen, jopa hyvän tahdon viisaasti ymmärrettynä.
http://pikakoulu.blogspot.fi/2015/05/eri-lahestymistapojen-kokoaminen-yhteen.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti