perjantai 6. kesäkuuta 2014

Millainen paratiisi?

Tämä paratiisiteoria tukee vain yhdenlaista paratiisia: terveetelämäntavat ja maailma terveellä tolalla. Se näkee siis täyden tunteidenmukaisuuden ja hyvän moraalin terveden elämäntapojen olennaisina osina. Muunlaisia paratiiseja tämä teoria ei tue.
Terveet elämäntavat olisivat paratiisi, kaikista paratiisimaisin paratiisi teoriassa ihmisluonnon mukaan mahdollisista paratiiseista siksi, että ihmisluonnon mukainen tervehenkinen elämä tuo tyydytystä.
Tämä teoria (Ks. World is of love) näkee muunlaiset elämäntavat ja maailmantilanteet terveiden elämäntapojen ja täysin terveen maailman osasista koostuvina ja rikkinäisyytensä vuoksi vähemmän onnellisina, mutta hyvin toimivilta luonnollisilta osiltaan mielekkäinä ja onnea tuovina (kun viisaasti hahmottaa). Siis vaikket eläisi tällaisessa paratiisissa, voisit tähän suuntaan korjaamalla lisätä onneasi a maailmassa pärjäämisen kykyäsi.
Tämä teoria koskaa lähinnä toimintakykyä (yksilön, yhteisön ja maailman) ja onnea sen indikaattorina. Se ei siis jaottele suositelluiksi paratiiseiksi kutsuttuja paikkoja ja ei-suositelluiksi muita vaan suosittelee vain terveitä elämäntapoja, tunteidenmukaisuutta, kokonaiskuvien käyttöä ajattelussa ja hyvää moraalia. Tämä teoria näkee ihmisluonnonliikkeenä kohti parempåaa elämää paremmassa elämälle suotuisassa elinympäristössä, siis moraalisena paratiisiliikkeenä, joksi ymmärrän terveet elämäntavat ja jonka ei tarvitse olla mikään järjestö tms.m utta joka voi saada paljon tukea jo olemassaolevista liikkeistä hyvän eläm'än ja paremman maailman puolesta.

Terveistä elämäntavoista jotakin http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html ja http://happinesstipsblog.blogspot.fi .

Erotuksena moniin aiermpiin paratiisivaihtoehtoihin, tämä ei ole viimeinen paratiisi vaan joukko paratiisimaisen tulevaisuuden alkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti